Doskonale wiem, że tak jak i ja nigdy nie tracicie ochoty na nowe serniki!
Wręcz przeciwnie – każdy nowy, który pojawi się na blogu robi niesamowitą furorę!
Dzisiaj, zainspirowana współpracą z marką Dr.Oetker i nowymi produktami, które weszły niedawno na rynek przygotowałam dla Was sernik czekoladowy.
Ale nie taki zwykły sernik czekoladowy!
Wilgotny spód brownie pokryty pyszną, puszystą czekoladową masą i lekką pianką z pomarańczy na każdym zrobi wrażenie!
Całość wieńczą ozdoby z temperowanej czekolady!
Idealny zarówno na Święta, jak i rodzinną imprezę.
Idealny na każdy dzień, bo sernik, to zawsze dobry pomysł dla każdego łasucha!
Spróbujcie i Wy!
Ps. Czarne Kakao Intense Dr. Oetkera pozyskiwane jest z ziaren kakaowca m.in. z regionów Afryki Zachodniej i Azji.
Stosujemy je do mocno czarnych wypieków.
Rekomendacją użycia jest wymieszanie Czarnego Kakao Intense ze standardowym Ciemnym Kakao, aby uzyskać oryginalny smak.
Kolor jest unikalny, intensywnie czarny, nie zawiera żadnych barwników.
Nie zawiera glutenu, posiada obniżoną zawartość tłuszczu (10-12%) oraz certyfikat UTZ świadczący o tym, że produkt Dr. Oetkera wspiera odpowiedzialną uprawę kakao.
SKŁADNIKI:
BROWNIE:
2 komentarze
Marta
18 kwietnia 2019 at 06:20Dzień dobry :)
Jakiej wielkości foremka jest użyta w przepisie?
Na zdjeciach jest też ciemne (inaczej mówiąc zwykłe) kakao. Czy ciemnego też gdzieś sie używa?
I czy śmietankę ubijamy przed dodaniem do mascarpone?
Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi :)
Ostra na Słodko
18 kwietnia 2019 at 09:35Uzyłam tortownicy takiej ok. 28 cm.
Do masy serowej uzyłam czarnego. Śmiało można uzyć tylko zwykłego albo połączyć te 2.
Jeśli potrzeba jest uzycia dużej ilości kakao wtedy zdecydowanie poleca się mieszać te 2, bo czarne ma mocny smak.