Leniwe śniadania?!
W ostatnim czasie bardzo często!
Nie ukrywam, że trochę się rozleniwiłam podczas ten kwarantanny ( pewnie jak większość ) i z wielką przyjemnością chciałabym już móc wyjść normalnie z domu, wyjechać w kolejną podróż w nieznane, albo chociaż wybrać się na piknik za miasto.
Mam nadzieję, że jak najszybciej to nastąpi!
A tymczasem mam dla Was przepis przygotowany razem z moją ukochaną, bezglutenową marką Schär na przepyszne śniadanie, które może być również pomysłem na piknik!
#ScharBio
#ScharBezGlutenuBio
Do przygotowania wykorzystałam Bezglutenowe bułeczki Panini Classic marki Schär z nowej linii BIO, które pokazywałam Wam już przy okazji przepisu na pyszne, domowe kebaby.
Bułeczki Bio Panini Classic przygotowane są z produktów upraw ekologicznych.
Wystarczy włożyć je na 10 minut do gorącego piekarnika lub podgrzać w opiekaczu, tosterze czy nawet na patelni!
Są również produktem wegańskim!
Ja podałam je z pastą z brokuła, która okazała się strzałem w 10 i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi.
Lekko!
Świeżo!
Zdrowo!
Ale i sycąco!
Gorąco polecam!
SKŁADNIKI:
* BIO Panini Classic Schär – 1 op / 3 szt
* mały świeży brokuł
* dobra oliwa z oliwek
* czosnek – 3 ząbki
* sól, pieprz
* pomidorki koktajlowe
* świeża pietruszka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Brokuła myjemy, blanszujemy ( wrzucamy na chwilę ) we wrzątku.
Kroimy na kawałki, wkładamy do malaksera.
Dodajemy 3 ząbki czosnki, 5-6 łyżek oliwy ( w zależności od tego jak duży brokuł ) oraz sól do smaku.
Wszystko razem blendujemy ( możemy zrobić gładką pastę albo taką z kawałeczkami – ja właśnie taką zrobiłam! ).
Na patelnię wlewamy niewielką ilość oliwy, dodajemy czosnek oraz pomidorki przesmażamy.
Na tej samej patelni z czosnkiem podgrzewamy bułeczki.
Podajemy natychmiast na ciepło!
Smacznego!
Pycha!
Zapraszam Was na fanpage marki Schär , gdzie możecie na bieżąco śledzić newsy, a także inspirować się dodawanymi, bezglutenowymi przepisami.
No Comments