Ależ się cieszę, że bezglutenowa seria cieszy się tak niesamowitą popularnością.
Ostatnio pokazane ciacho szpinakowe zrobiło wśród Was furorę!
Bardzo się cieszę, że tak posmakowało i mam nadzieję, że zagości na stałe na Waszych stołach.
Dziś, znów zainspirowana współpracą z moją ukochaną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe ciacho karmelowe.
Do jego przygotowania użyłam znanego już Wam z innych bezglutenowych przepisów mixu bezglutenowego Mix C Mix Pâtisserie Schär, a także przepysznych ciasteczek ( można powiedzieć, że nawet takich mini babeczeczek! ) – BIO MADELEINES CHOCO Schär.
Ciacho z ich dodatkiem? Przepyszne!
Z kawałkami czekolady? Jeszcze lepsze!
Jest lekkie i niesamowicie puszyste.
Dodatek cukru kokosowego sprawia, że zyskuje fantastyczny kolor i karmelowy smak – pycha!
U mnie zniknęło zaraz po zrobieniu zdjęć – jeszcze ciepłe!
Koniecznie wypróbujcie!
#ScharBio
#ScharBezGlutenuBio
BIO MADELEINES CHOCO Schär to mini babeczki ekologiczne z czekoladą.
Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Wyprodukowane z francuskich jaj wolnoklatkowych i mąki migdałowej, bez użycia glutenu i oleju palmowego.
Niesamowicie mięciutkie i puszyste!
Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie.
Pyszne!
U mnie trafiły jako dodatek do fantastycznego, czekoladowe sernika – lekkiego jak mus!
SKŁADNIKI:
* Mix C Mix Pâtisserie Schär – 200 g KLIK!
* BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op KLIK!
* jajko – 2 szt
* cukier kokosowy – 180 g
* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
* olej roślinny – 50 g
* mleko – 100 ml
* czekolada gorzka – 50 g
* daktyle – nie koniecznie
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubijamy z cukrem na puch.
Dodajemy przesiany Mix C Mix Pâtisserie Schär z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Wlewamy olej, dodajemy mleko, wszystko razem krótko, ale dokładnie miksujemy.
Wylewamy do foremki. Układamy kawałki ciasteczek BIO MADELEINES CHOCO Schär i gorzkiej czekolady.
Śmiało możemy dodać kilka daktyli.
Pieczemy do suchego patyczka, ok. 40 minut w 160C.
Smacznego!
Zobaczcie też inne bezglutenowe przepisy ma blogu!
No Comments