BEZGLUTENOWE CIASTO KARMELOWE Z CZEKOLADĄ I MAGDALENKĄ

Ależ się cieszę, że bezglutenowa seria cieszy się tak niesamowitą popularnością.

Ostatnio pokazane ciacho szpinakowe zrobiło wśród Was furorę!

Bardzo się cieszę, że tak posmakowało i mam nadzieję, że zagości na stałe na Waszych stołach.

Dziś, znów zainspirowana współpracą z moją ukochaną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe ciacho karmelowe.

Do jego przygotowania użyłam znanego już Wam z innych bezglutenowych przepisów mixu bezglutenowego Mix C Mix Pâtisserie Schär, a także przepysznych ciasteczek ( można powiedzieć, że nawet takich mini babeczeczek! ) – BIO MADELEINES CHOCO Schär.

Ciacho z ich dodatkiem? Przepyszne!

Z kawałkami czekolady? Jeszcze lepsze!

Jest lekkie i niesamowicie puszyste.

Dodatek cukru kokosowego sprawia, że zyskuje fantastyczny kolor i karmelowy smak – pycha!

U mnie zniknęło zaraz po zrobieniu zdjęć – jeszcze ciepłe!

Koniecznie wypróbujcie!

#ScharBio

#ScharBezGlutenuBio

BIO MADELEINES CHOCO Schär to mini babeczki ekologiczne z czekoladą.

Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

Wyprodukowane z francuskich jaj wolnoklatkowych i mąki migdałowej, bez użycia glutenu i oleju palmowego.

Niesamowicie mięciutkie i puszyste!

Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie.

Pyszne!

U mnie trafiły jako dodatek do fantastycznego, czekoladowe sernika – lekkiego jak mus!

SKŁADNIKI:

Mix C Mix Pâtisserie Schär – 200 g KLIK!

* BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op KLIK!

* jajko – 2 szt

* cukier kokosowy – 180 g

* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

* olej roślinny – 50 g

* mleko – 100 ml

* czekolada gorzka – 50 g

* daktyle – nie koniecznie

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ubijamy z cukrem na puch.

Dodajemy przesiany Mix C Mix Pâtisserie Schär z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Wlewamy olej, dodajemy mleko, wszystko razem krótko, ale dokładnie miksujemy.

Wylewamy do foremki. Układamy kawałki ciasteczek BIO MADELEINES CHOCO Schär i gorzkiej czekolady.

Śmiało możemy dodać kilka daktyli.

Pieczemy do suchego patyczka, ok. 40 minut w 160C.

Smacznego!

Zobaczcie też inne bezglutenowe przepisy ma blogu!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress