ROLADKI Z KURCZAKA FASZEROWANE OLIWKAMI – kuchnia Hiszpańska

Jak już Wam mówiłam kilkukrotnie, razem ze sklepem WYBIERAMWINO.PL co 2 tygodnie będę zabierała Was w kulinarną podróż, przybliżając przepyszne wina dostępne w ofercie sklepu.

Sklep ( jak już wiecie z TEGO i TEGO wpisu ) ten posiada w ofercie szeroki wybór win i dodatków takich jak opakowania prezentowe.

Z całą pewnością znajdziecie w ofercie coś dla siebie lub na prezent dla bliskiej osoby.

Zapraszam!

Z kodem rabatowym macie taniej!

KOD RABATOWY DO SKLEPU: WINO15

RABAT: 15%

.

Ostatnio pokazałam Wam białe, wytrawne wino z Nowej Zelandii  – THE NEW LAND SAUVIGNON BLANC .

Dziś w kulinarną podróż zabieram Was do Hiszpanii.

Stąd właśnie pochodzi kolejne wino, które chcę Wam przedstawić.

Soneto Garnacha Rose DOP Cariniena to różowe półwytrawne wino, pochodzenia hiszpańskiego ze szczepu Garnacha.

Wino to posiada elegancką różową barwę oraz nieziemski aromat owoców i ziół.

Smak wina jest pełny i harmonijny, o niskiej kwasowości.

Wino ma delikatny charakter, jednak na podniebieniu pozostawia świeży, przyjemny posmak.

Soneto Garnacha Rose DOP Cariniena idealne jest do picia w letnie wieczory po ciężkim dniu.

Można je degustować solo, ale także jako kompana letnich sałatek,  drobiu, grillowanych warzyw czy także owoców morza.

Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 10 – 12 °C.

W sklepie WYBIERAMWINO.PL dostępne są też inne wina z serii SONETO.

SONETO MACABEO – białe. półwytrawne, z aromatem zielonego jabłka i ananasa.

SONETO TEMPRANILLO – czerwone, półwytrawne, z aromatem suszonych owoców, wanilii, octu balsamicznego i lukrecji.

SKŁADNIKI:

* filet z kurczaka – 1 szt

* boczek surowy wędzony w plastrach

* oliwki zielone 

* oliwki czarne

* zimne masło

* natka pietruszki

* koperek

* suszony majeranek

* sól, pieprz

* czosnek

* cebula

* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Filety rozcinamy tak, by otrzymać jak największe płaty.

Lekko rozbijamy, doprawiamy z obu stron.

Oliwki zielone i czarne drobno siekamy.

Układamy wzdłuż każdego płata mięsa.

Dodajemy pokrojone w kawałeczki masło oraz pietruszkę.

Zwijamy roladki.

Każdą roladkę owijamy boczkiem w plastrach.

Obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Po obsmażeniu zmniejszamy ogień na minimum, dodajemy drobno posiekaną cebulę i na wolny ogniu, pod przykryciem dusimy ok. 40 minut ( do miękkości ).

Gotowe!

Podajemy na gorąco z kieliszkiem wina Soneto Garnacha Rose DOP Cariniena .

Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress