BŁYSKAWICZNE CIASTO JOGURTOWE

Kolejną, słodką wyprawę z Grupa Otmuchów i marką FreeYu czas zacząć!

Ostatnio pokazany SOS SEROWY do przekąsek FreeYu zrobił nieziemską furorę!

Kto jeszcze nie widział – niech szybko nadrabia zaległości.

TUTAJ!

Dziś pokażę Wam kolejne produkty Grupy Otmuchów dostępne w ofercie.

Będą to zdrowe batony FreeYu pełne składników, które nie tylko sportowcom się przydadzą!

Wykorzystałam je, by przygotować fantastyczne, jogurtowe ciasto.

Jogurtowe ciasto połączone z bakaliowo-proteinowym dodatkiem tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze!

A tym bardziej Ci z z Was, którzy liczą kalorie.

Z oferty miałam okazję wypróbować kilka różnych, m.in.:

Baton SUPER POWER FREEYU z dodatkiem kawy, orzechów ziemnych, amarantusa, daktyli, banana

Baton JUST RELAX FREEYU z dodatkiem orzechów laskowych, orzechów ziemnych, daktyle, sezam, kakao

Baton PROTEINOWY SOLONY KARMEL zawierający 25% doskonale przyswajanego białka, inulinę oraz witaminę B12.

Baton PROTEINOWY MALINA&GOJI zawierający 25% białka WPC 80, inulinę oraz witaminę B12.

Spróbujcie i WY!

SKŁADNIKI:

* jogurt naturalny ( w kubeczku ) – 180 g

Umyty kubeczek po jogurcie używamy do odmierzania kolejnych składników.

* mąka – 3 kubeczki

* cukier – 1 kubeczek

* cukier wanilinowy – 1 łyżeczka

* proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki

* jajko – 3 szt

* olej – 1 kubeczek

* cukier puder do posypania

Baton PROTEINOWY SOLONY KARMEL – 1 szt

Baton PROTEINOWY MALINA&GOJI –1 szt

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do miski wlewamy jogurt.

Dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę.

Przekładamy do niedużej formy ( u mnie 22×26 ), układamy pokruszone batoniki.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-45 minut.

Sprawdzamy patyczkiem.

W razie konieczności pieczemy trochę dłużej, aż wyjęty patyczek będzie suchy.

Ps. Zobaczcie też inne pyszności dostępne w zdrowej ofercie FreeYu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress