Kolejną, słodką wyprawę z Grupa Otmuchów i marką FreeYu czas zacząć!
Ostatnio pokazany SOS SEROWY do przekąsek FreeYu zrobił nieziemską furorę!
Kto jeszcze nie widział – niech szybko nadrabia zaległości.
Dziś pokażę Wam kolejne produkty Grupy Otmuchów dostępne w ofercie.
Będą to zdrowe batony FreeYu pełne składników, które nie tylko sportowcom się przydadzą!
Wykorzystałam je, by przygotować fantastyczne, jogurtowe ciasto.
Jogurtowe ciasto połączone z bakaliowo-proteinowym dodatkiem tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze!
A tym bardziej Ci z z Was, którzy liczą kalorie.
Z oferty miałam okazję wypróbować kilka różnych, m.in.:
Baton SUPER POWER FREEYU z dodatkiem kawy, orzechów ziemnych, amarantusa, daktyli, banana
Baton JUST RELAX FREEYU z dodatkiem orzechów laskowych, orzechów ziemnych, daktyle, sezam, kakao
Baton PROTEINOWY SOLONY KARMEL zawierający 25% doskonale przyswajanego białka, inulinę oraz witaminę B12.
Baton PROTEINOWY MALINA&GOJI zawierający 25% białka WPC 80, inulinę oraz witaminę B12.
Spróbujcie i WY!
SKŁADNIKI:
* jogurt naturalny ( w kubeczku ) – 180 g
Umyty kubeczek po jogurcie używamy do odmierzania kolejnych składników.
* mąka – 3 kubeczki
* cukier – 1 kubeczek
* cukier wanilinowy – 1 łyżeczka
* proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki
* jajko – 3 szt
* olej – 1 kubeczek
* cukier puder do posypania
Baton PROTEINOWY SOLONY KARMEL – 1 szt
Baton PROTEINOWY MALINA&GOJI –1 szt
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Do miski wlewamy jogurt.
Dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę.
Przekładamy do niedużej formy ( u mnie 22×26 ), układamy pokruszone batoniki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-45 minut.
Sprawdzamy patyczkiem.
W razie konieczności pieczemy trochę dłużej, aż wyjęty patyczek będzie suchy.
Ps. Zobaczcie też inne pyszności dostępne w zdrowej ofercie FreeYu.
No Comments