CIASTO DYNIOWE Z KREMEM SEROWO – KOKOSOWYM

Ciasta dyniowe i ciasta marchewkowe , to jedne z moich ulubionych ciast w sezonie jesiennym.

Obydwa robi się niezwykle szybko, są bardzo łatwe a zarazem bardzo tanie, bo tak naprawdę do ich przyrządzenia potrzebujemy składniki, które prawie zawsze mamy pod ręką.

Są mokre , zimne i niesamowicie pachnące cynamonem.

Idealny pomysł na jesienną osłodę.

Dziś mam dla Was przepis na ciasto dyniowe , ale w wersji deluxe ;)

Przełożone przepysznym kremem serowo – kokosowym z mlekiem w proszku tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć!

Koniecznie wypróbujcie!

A jeśli Wam posmakuje to zróbcie jeszcze Babkę Dyniową i Ciasto marchewkowe z czekoladą – zrobią furorę!

  ciasto dyniowe , dyniowe z kremem , najlepsze dyniowe , ciasta na jesien , ciasto ucierane z kremem , ostra na slodko, blog kulinarny , sylwia ladyga (3)x

SKŁADNIKI:

( 22 x 26 )

CIASTO:

* mąka pszenna – 2 szkl

* jajko – 3 szt

* cukier – 1 szkl

* olej – 3/4 szkl

* starta na grubych oczkach dynia – 2 szkl

* cynamon- 1 łyżka

* soda – 1 łyżeczka

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

KREM:

* ser biały 3 x mielony – 500 g

* mleko w proszku – 1 szkl

* żelatyna – 2 łyżeczki

* cukier – ok. 3/4 szkl

* kokos – 50 g

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

CIASTO:

Białka jaj ubijamy na sztywno, dodajemy cukier – ubijamy.

Wlewamy żółtka, miksujemy, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem oraz startą dynię i olej – mieszamy.

Wlewamy na blachę wyłożoną papierem, pieczemy ok. 50 minut / 180C , studzimy, rozcinamy na 2 blaty.

KREM:

Żelatynę rozrabiamy w odrobinie wrzątku, mieszamy.

Ser miksujemy z cukrem, kokosem i mlekiem w proszku, dodajemy przestudzoną żelatynę – mieszamy.

CAŁOŚĆ:

Blat ciasta pokrywamy 3/4 kremu, przykrywamy 2 blatem, dociskamy, pokrywamy resztą kremu i dostawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

5 komentarzy

  • Reply
    Katherine
    13 września 2015 at 18:43

    Ile tej mąki ma być bo nie wiem czy to zero wkradło się przypadkiem czy tam powinien być przecinek?

  • Reply
    PLACUSZKI Z DYNI I CUKINI
    27 października 2015 at 23:08

    […] kopytka, racuszki, ciasta, muffinki, desery i inne smakołyki wychodzą spod moich zdolnych […]

  • Reply
    PIEROGI Z DYNIĄ I BIAŁĄ FASOLĄ NA OSTRO - najlepsze!
    31 października 2015 at 08:11

    […] przepis ( wiem wiem , jest tu ich już sporo , no bo przecież możecie zobaczyć fantastyczne ciasto dyniowe , kluseczki, kopytka , naleśniki , placuszki i zupę … […]

  • Reply
    PLACUSZKI DYNIOWE Z ORZECHAMI - przepyszne!
    6 listopada 2015 at 22:56

    […] ciasta, soki, dania obiadowe i inne […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress