KOTLECIKI RYBNE ( z dorsza ) Z RYŻEM – najlepsze!

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne kotleciki rybne.

Niesamowicie smaczne, sycące i dzięki dodatkowi sosu ostrygowego – bardzo aromatyczne!

Takie kotleciki są świetnym pomysłem na obiad, ale też jako zamiennik do burgera i wkładka do bułki.

Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znikają.

Dodatek ryżu sprawia, że sycą na długie godziny.

Świetnym dodatkiem będzie do nich ulubiony sos, np. czosnkowy na bazie jogurtu albo pomidorowy z nutką chili.

Koniecznie wypróbujcie!

Polecam!

kotleciki rybne , pulpeciki rybne , kotlety z dorsza, ostra na slodko , dorsz przepisy , sylwia ladyga (3)xxx

SKŁADNIKI:

* filet z dorsza – 300 g
* ugotowany ryż – 100 g
* duże jajko – 1 szt
* szczypiorek -1 pęczek
* mąka pszenna / żytnia – 4 łyżki
* sos ostrygowy – 1 płaska łyżeczka
* sól, pieprz, papryka, chili – do smaku
* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Dorsza mielimy, dodajemy ugotowany ryż, jajko, posiekany szczypiorek oraz mąkę.

Doprawiamy do smaku i wszystko razem wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy.

Formujemy kotleciki / klopsiki i zostawiamy na ok. 15 minut w lodówce.

Po tym czasie smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Odsączamy na papierowym ręczniku i zajadamy!

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    ROLADKI Z DORSZA NA OSTRO Z PIECZONYMI POMIDORAMI
    4 marca 2016 at 11:48

    […] Dziś zapraszam na pyszną rybkę, jedną w moich ulubionych, czyli dorsza. […]

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress