DESER TRUSKAWKOWY Z MASCARPONE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Połączenie truskawek z białą czekoladą i mascarpone – idealne!

Dziś mam dla Was deser, który łączy w sobie właśnie te smaki, a przy okazji zachwyca podniebienia wszystkich łakomczuchów.

Delikatny , serowy krem z białą czekoladą przełożony soczystymi truskawkami, i chrupiącymi biszkoptami jest świetnym pomysłem np. na randkę!

Robi się go błyskawicznie i gwarantuję , że jest to jeden z tych deserów, któremu nikt się nie oprze!

Koniecznie spróbujcie!

deser truskawkowy z mascarpone , deser z biala czekolada , truskawki z mascarpone , deser w sloiczku , ostra na slodko , blog kulinarny (2)x

SKŁADNIKI:

( 1 duża porcja )

* biała czekolada – 50 g
* śmietana 36% – 100 ml
* mascarpone – 3 łyżki
* biszkopty – 3 szt
* truskawki – 100 g
* cukier puder – 2 łyżki

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

Truskawki miksujemy z cukrem pudrem.

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone, a następnie wlewamy lekko przestudzoną czekoladę.

Na dno słoiczka układamy połamane biszkopty, przykrywamy porcją kremu, musem truskawkowym i resztą kremu.

Podajemy mocno schłodzone!

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress