BANANOWE PANCAKES Z KARMELEM + TEST PATELNI HAPPYCALL TITANIUM

Garnek Happycall Vacuum test zdał na 6!

Dziś na ruszt wkładamy PATELNIĘ HAPPYCALL TITANIUM

Sprawdzę czy jest tak genialna, jak mówią o niej na mieście!

Zaczynamy!

 

CHARAKTERYSTYKA:

Patelnia dwustronna, zamykana Happycall Standard Titanium jest najwyżej postawioną patelnią.

Jej niesamowitą jakość widać zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz.

Ma plazmową powłokę, która wpływa na świetne przewodzenie ciepła ( zmniejsza czas pieczenia ), wytrzymałość oraz nieprzywieranie, a dzięki zamykaniu unikamy chlapania się tłuszczu, a równomiernie dopiekamy obie strony.

Budowa z silikonowym uszczelnianiem sprawia, że do pieczenia / smażenia potrzebuje ona minimalną ilość energii.

Dbałość o szczegóły, m.in magnetyczne złącze sprawia, że mamy pewność w zamknięciu i łatwość obracania patelni podczas przewracania na drugą stronę.

Nie ma obaw, że coś będzie wyciekać przez szczeliny – szczelin nie ma!

W całości wykonana jest z bezpiecznych dla zdrowia i dla żywności materiałów.

MOJA OPINIA:

Powiem Wam, że jestem niesamowicie zaskoczona!

Przed jej używaniem wydawało mi się, że to będzie taki bajer w kuchni … że po co mi dwustronna patelnia i że pewne w środku wszystko się będzie rozwalać podczas smażenia … a tu !

Niespodzianka!

Jestem zachwycona jej działaniem!

Jak zawsze Wam pisałam uwielbiam wszelkiego rodzaju omlety, naleśniki i pancakes!

Więc taka patelnia to cudo do moich kulinarnych, naleśnikowych zmagań!

Spisała się rewelacyjnie a wszystkie przygotowane przeze mnie smakołyki, były równomiernie smażone / upieczone … a kuchnia czysta chyba jak nigdy dotąd podczas smażenia!

Świetnie spisuje się również w przypadku ryb albo delikatnych mięs ( koniec problemów z rozwalającym się podczas obracania fletem z dorsza! )

    

 

Przygotowałam w niej pyszny soczysty omlet z warzywami, delikatne bananowe pancakes z karmelem i chrupiące tosty na słodko.

W każdym przypadku spisała się na medal!

Używałam minimalnej ilości tłuszczu, a mimo tego zupełnie nic nie przywierało.

Czyszczenie to sama przyjemność – wystarczy delikatnie opłukać.

Z całego serca gorąco polecam!

Zdecydowanie warta swojej ceny!

LINK DO PATELNI: https://www.mocsokow.pl/patelnie/296-patelnia-dwustronna-standard-titanium-happycall.html#description

BANANOWE PANCAKES Z KARMELEM

SKŁADNIKI:

PANCKES:

* mąka pszenna – 1 szkl
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* drobny cukier – 2 łyżki
* kefir – 1 pełna szklanka
* duże jajko – 1 szt
* roztopione masło – 1 czubata łyżka
* miękki, dojrzały banan – 2 szt

SOLONY KARMEL:

* drobny cukier – 200 g
* zimne masło – 85 g
* śmietana słodka 30% – 120 ml
* sól

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

PANCAKES:

Mąkę przesiewamy z cukrem i proszkiem do pieczenia.

Dodajemy jajko roztrzepane z roztopionym masłem.

Wrzucamy rozgniecione banany i wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy ( albo miksujemy ).

Smażymy na odrobinie oleju ( najlepiej na nieprzywierającej patelni ) i rumiano.

Polewamy sosem karmelowym i posypujemy prażonymi orzeszkami.

Uwaga!

Pancakes nie mogą być zbyt grube, bo będą surowe w środku!

SOLONY KARMEL:

Cukier wysypujemy do rondla z grubym dnem, podgrzewamy na średnim ogniu mieszając drewnianą łyżką ( uważajcie by nie rozsmarować cukru po ściankach ).

Kiedy całkowicie się rozpuści ( nie przypalcie! ) dodajemy pokrojone w kosteczkę masło i energicznie mieszamy aż masa zrobi się jednolita ( ok. 2 minuty ).

Wlewamy śmietankę i podgrzewam aż zrobi się idealnie kremowy sos.

Zdejmujemy z ognia, solimy i gotowe!

Ps. Kolejny film, od którego ślina cieknie mi do samej podłogi!

Projekt powstał we współpracy ze sklepem Moc Soków ( mosokow.pl )

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress