CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM

Niesamowicie chrupiące, delikatne, kruche i obłędnie orzechowe?

Tak! Takie właśnie są ciasteczka z masłem orzechowym.

Robi się je błyskawicznie i są świetnym pomysłem do popołudniowej kawki albo jako słodka przekąska do pracy.

Przypominają znane i lubiane ciacha American Cookies.

Koniecznie spróbujcie!

Wielbiciele masła orzechowego będą zachwyceni!

Polecam!

SKŁADNIKI:

* masło orzechowe Active Primavika – 120 g

* masło min.82% – 100 g

* cukier trzcinowy – 150 g

* ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka

* jajko- 1 szt

* mąka pszenna – 170 g

* platki migdałów – 1 garsc

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* sól – 1 szczypta

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło,masło orzechowe i cukier miksujemy ok. 5 minut.

Dodajemy jajko oraz wanilię.

Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą -miksujemy.

Wrzucamy płatki migdałowe, mieszamy i wykładamy na blachę wyłożą papierem do pieczenia tworząc niewielkie, lekko spłaszczone kulki.

Pieczemy ok 15 minut w 175 C.

Smacznego!

 

Przepis powstał we współpracy z marką PRIMAVIKA 

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress