RAFAELLO Z MALINAMI NA CZEKOLADOWYM SPODZIE

Kokos + maliny + czekolada = IDEAŁ!

Uwielbiam to połączenie i to właśnie ono dziś odgrywa u mnie główną rolę!

Mam dla Was przepis na przepyszne ciasto kokosowe na czekoladowym, ciasteczkowym spodzie, pokryte dużą ilością soczystych malin i płatkami kokosa.

Ciasto smakuje rewelacyjnie – jest bardzo lekkie, delikatne , idealne nie tylko na upały!

Robi się je błyskawicznie, bo nie wymaga pieczenia i jest wyjątkowo łatwe w przygotowaniu.

Koniecznie spróbujcie!

Takie Rafaello z malinami zachwyci wszystkich łasuchów!

Polecam!

rafaello , ciasto z malinami , ciasto kokosowo malinowe , rafaello bez pieczenia , ciasto kokosowe bez pieczenia , ostra na slodko (2)xxx

SKŁADNIKI:

( foremka 12×20 )

* masło – 70 g
* herbatniki – 150 g
* mleczna czekolada – 70 g
* mleko – 50 ml
* jogurt grecki – 250 g
* śmietana 30% – 150 ml
* wiórki kokosowe – 0,5 szkl
* cukier puder – 0,5 szkl
* żelatyna – 1 łyżka
* maliny

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło roztapiamy z czekoladą, dodajemy pokruszone herbatniki i mleko.

Masę wylewamy do foremki wyłożonej papierem doi pieczenia, wygładzamy, wstawiamy do lodówki.

Jogurt mieszamy z połową cukru pudru i wiórkami.

Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimne wody, mieszamy, odstawiamy do napęcznienia a następnie podgrzewamy.

Śmietanę ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem pudrem.

Żelatynę mieszamy z łyżką ubite śmietanki a następnie mieszamy wszystko razem – masę kokosową, ubitą śmietanę i żelatynę.

Wylewamy na schłodzony czekoladowy spód i przykrywamy malinami.

Wstawiamy do lodówki na conajmniej 3 godziny.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    Natka
    24 lipca 2016 at 21:07

    Zrobiłam! W smaku super,jednak masa kokosowa powinna być jak dla mnie bardziej zwarta. Może to mój błąd,że wyszła nie bardzo scieta,ale smak równoważy wszystko! Dziękuję

  • Reply
    wioleta
    20 lipca 2017 at 15:45

    Jak podgrzać tą żelatynę? te dwie łyżki wody

    • Reply
      Ostra na Słodko
      20 lipca 2017 at 15:53

      Żelatynę zawsze rozrabiamy w zimnej wodzie, mieszamy, potem odgrzewamy ale nie gotujemy.

    Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress