BUDYŃ JAGLANY Z MALINAMI

Już nieraz Wam mówiłam ,że uwielbiam kaszę jaglaną – zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro.

Desery, ciasta , ciasteczka , zapiekanki albo kotlety z jej dodatkiem smakują fenomenalnie!

Dziś mam dla Was pyszną, jaglaną propozycję.

Budyń jaglany z owocami lata jest świetnym pomysłem na początek dnia.

Spróbujcie!

 

SKŁADNIKI:

* kasza jaglana – 200 g

* mleko roślinne – 3/4 szkl

* maliny – 1 szkl

* daktyle – 5 szt

* brzoskwinia – 1 szt

* wiórki kokosowe – 2 łyżki

* maliny i porzeczki + popping z amarantusa

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kaszę jaglaną zalewamy 2,5 szkl wody, gotujemy ok. 15 minut bez mieszania, wyłączamy, dostawimy do napęcznienia.

Po wystudzeniu dolewamy mleko, dodajemy daktyle , wiórki kokosowe, pokrojoną brzoskwinię i maliny – wszystko razem miksujemy.

Przekładamy do słoiczków, dodajemy świeże maliny i porzeczki oraz prażony popping z amarantusa.

Smacznego!

Wpis powstał we współpracy z marką JAWO KRAKÓW – sklep z setkami fantastycznych produktów do kuchni!

Mnóstwo bakalii, mąk i produktów superfood czekają w ofercie!

W najniższych cenach!

Zapraszam!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress