ORIENTALNA SAŁATKA Z KASZY BULGUR Z PIECZONY KALAFIOREM

Kasza bulgur to zdecydowanie moja ulubiona kasza!

Kiedyś już pokazywałam Wam fajną sałatkę z jej dodatkiem, dziś mam kolejną równie pyszną!

Tym razem inspirowaną kuchnią orientalną.

Pieczony kalafior z curry i kuminem zyskuje niesamowity smak.

W połączeniu z kaszą bulgur jest świetnym pomysłem na lekki obiad.

Wielbiciele kuchni indyjskiej będą zachwyceni!

Spróbujcie!

 

SKŁADNIKI:

( 2 porcje )

* kasza bulgur – 1 szkl ( dostępna tutaj )

* kalafiior – 1 szt

* zielona papryka – 1 szt

* przyprawy: sól, pieprz, curry, kmin rzymski, chili

* prawdziwe masło min.82%

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kalafior odrobinę podgotowujemy, kroimy w plastry lub różyczki.

Na patelni rozgrzewamy sporą ilość dobrego masła, dodajemy wszystkie przyprawy, przesmażamy.

Polewamy ułożony na blasze kalafior oraz pokrojoną w kostkę paprykę, zapiekamy w piekarniku na rumiano.

Podajemy na gorąco z ugotowaną na sypko kaszą.

Smacznego!

WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ TARGROCH

http://targroch.pl/pl/

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress