Ajjj, zdecydowanie skończył się sezon na pyszne mrożone kawy i koktajle.
Teraz sięgamy po te rozgrzewające!
Dziś przygotowałam dla Was genialny przepis na rozgrzewającą Inkę z kremem z mlecznej czekolady, kakao i świeżą chili, która świetnie rozgrzewa i poprawia przemianę materii.
Wspaniała kompozycja smaków sprawia, że taka kawa jest świetnym pomysłem zarówno na deser, jak i dodatek do deseru ( np. mojego ulubionego ciasta marchewkowego! )
Robi się ją błyskawicznie!
Inka po raz kolejny mnie zainspirowała!
Spróbujcie i Wy!
SKŁADNIKI:
* kawa INKA klasyczna – 2 łyżeczki
* kakao – 1 łyżeczka
* czekolada mleczna – 50 g
* mleko tłuste 3,2% – 300 ml
* świeża chili – 1 szt
* śmietana kremówka 36% – do dekoracji
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Mleko gotujemy.
1/3 mieszamy z kawą Inka Klasyczna , 1/3 mieszamy z kakao oraz drobno posiekanym ( zmiażdżonym chili ), 1/3 mieszamy z roztopioną mleczną czekoladą tworząc krem.
Na dno oraz boki szklanki wlewamy krem czekoladowy, zalewamy kakao z chili i dodajemy kawę.
Dekorujemy obficie bitą śmietaną, posiekaną chili. wiórkami czekoladowymi i odrobiną kawy INKA.
Podajemy gorące!
Wpis powstał we współpracy z marką INKA.
Inne INKOWE pyszności znajdziecie również na blogu!
No Comments