BROWNIE JAGLANE ( z kaszy jaglanej ) – dietetyczne – najlepsze – BE FIT!

No i tak jak obiecałam wśród przepisów dietetycznych absolutnie nie zabraknie też deserów!

be fit ostra na slodko

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne, dietetyczne brownie – ale nie takie zwykłe, klasyczne brownie, a brownie przygotowane z kaszy jaglanej ( jaglane ).

Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne.

Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!

Gwarantuję, że każdy z przyjemnością sięgnie po kolejny kawałek jaglanego brownie, a Ci, którzy nie wiedzą, że jest ono z kaszy jaglanej, nawet nie będą tego podejrzewać!

Świetnym pomysłem są do niego prażonego orzechy, a w sezonie owocowym np. borówki.

Koniecznie wypróbujcie!

  brownie jaglane , brownie z kaszy jaglane , ciasto z kaszy jaglanej , brownie fit dietetyczne , dietetyczne ciasta , ostra na slodko (4)xxxxxx

SKŁADNIKI:

* kasza jaglana ( ugotowana ) – 370 g
* jajko – 2 szt
* „słodzidło” – cukier trzcinowy, erytrol, ksylitol, stevia – do smaku 
* olej kokosowy roztopiony – 60 g
* jogurt naturalny – 0,5 szkl
* prawdziwe kakao – 0,5 szkl
* proszek do pieczenia -1 łyżeczka
* sól – 1 szczypta

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Wszystkie składniki przekładamy do blendera, dokładnie miksujemy na gładką masę.

Wylewamy do foremki ( u mnie 18 cm ) .

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 mi.

Studzimy bardzo dokładnie i dopiero wtedy kroimy!

Smacznego!

A jeśli lubicie Brownie i macie ochotę na jeszcze wersję, to na blogu czekają na Was 3 inne przepisy!

Zobaczcie!

brownie , czekoladowe brownie , brownie z borowkami , ciasto czekoladowe , tort czekoladowy , ostra na slodko , sylwia ladyga (6)x brownie , ciasto czekoladowe, najlepsze brownie , chocolate cake , ostra na slodko 3xxxx sernik brownie , sernik z brzoskwiniami , sernikobrownie , sernik na czekoladowym spodzie , ciasto serowe z owocami , brzoskwiniowiec , ostra na slodko , pyszne ciasto (4)

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

30 komentarzy

  • Reply
    Paula
    16 lutego 2016 at 21:21

    Czy ilość tej kaszy podana jest po czy przed gotowaniem?

  • Reply
    Paula
    16 lutego 2016 at 21:23

    Czy ilość kaszy ktora jest podana jest przed czy po ugotowaniu?

  • Reply
    Początkująca
    16 marca 2016 at 16:56

    Czy mogę zastąpić czymś olej kokosowy, np. zwykłym olejem? Jeśli tak, to ile go użyć?

    • Reply
      Ostra na Słodko
      16 marca 2016 at 16:58

      Radzę użyć oleju kokosowego.
      Tylko z nim ciasto wyjdzie takie jak wyjść powinno :)

  • Reply
    doma45
    7 kwietnia 2016 at 18:44

    Pierwszy raz piekłam coś co ma w nazwie fit i efekt koncowy zdecydowanie zachęca do wyprobowania kolejnych przepisów w tym klimacie. Razem z moim lakomczuchem wręcz pochlonelismy to ciasto jak już porządnie wystyglo. Ale żeby nie było robiłam z połowy składników ;p Podsumowując, brownie było przepyszne!

  • Reply
    Doma
    8 kwietnia 2016 at 18:01

    Brownie wyszło przepyszne! Zrobiłam z połowy składników i razem z moim łańcuchem ciasto wręcz pochlonelismy ;)

  • Reply
    Kasikzaki
    16 kwietnia 2016 at 13:26

    Brownie jest pyszne, zrobiłam z półtora porcji bo nie wiedziałam ile to będzie nieugotowanej kaszy i wyszło za dużo, starczy jeszcze na jakieś kotleciki na dzisiaj :)

  • Reply
    Mama
    20 maja 2016 at 10:59

    To ile trzeba ugotować kaszy surowej żeby po ugotowaniu było 370 g ???

    • Reply
      Magda
      18 października 2016 at 21:38

      1 szklanka nie ugotowanej kaszy da okolo 370 g kaszy ugotowanej. Moze nawet troche wiecej.

  • Reply
    gasmej
    3 czerwca 2016 at 11:32

    Musze przyznac, ze jestem pozytywnie zaskoczona tym przepisem? brownies Sa naprawde pyszne. Dzieki za przepis.

  • Reply
    gasmej
    3 czerwca 2016 at 11:35

    Musze przyznac, ze pyszne jest. Bede zdecydowanie wracac do tego przepisu.

  • Reply
    Anonim
    22 czerwca 2016 at 16:20

    370g ugotowanej kaszy to 2 szklanki :)

  • Reply
    Gość
    5 lipca 2016 at 15:49

    Ciasto jest niesamowite! Puszyste brownie, błyskawiczne, świetny przepis!

  • Reply
    anonim
    5 lipca 2016 at 21:25

    Moje brownie wyszło cudowne choć nie posiadam blendera. Masę połączyłam zwykłym mikserem, a po upieczeniu ciasto miało delikatną puchatą konsystencje ciekawie połączną z kuleczkami kaszy, których nie było tak dużo jak się spodziewałam :) Dziękuję za przepis i pozdrawiam!

  • Reply
    Kaśka
    15 sierpnia 2016 at 11:00

    Ciasto meega pyszne!!! Niestety musiałam zrobić drugie, bo mąż nie zdążył spróbować z pierwszego nawet kawałka. No na 8 osób to trzeba robić dwa.

  • Reply
    Magfa
    26 sierpnia 2016 at 09:48

    Czy można upiec ciasto w foremkach na muffinki?

  • Reply
    Napiecyku.pl
    24 września 2016 at 13:29

    […] Inspiracja do wpisu klik […]

  • Reply
    Beata
    3 października 2016 at 21:29

    Przygotowałam Brownie ze stawia ze względu na cukrzycę ciążową. Wyszło ohydne, przy takiej ilości stewii tylko ją było czuć. Nie wiem jak się w pieczenia sprawdza ksylitol, ale stawię zdecydowanie odradzam

  • Reply
    Mateusz
    15 października 2016 at 19:50

    Dietetyczne…
    całe ciasto ma około 1200kcal ( słodzone słodzikiem )
    tłuszcz 81
    węglowodany 73
    białko 38 (nie najlepszego pochodzenia ale nie czepiajmy się)
    Raczej do fit nie należy…
    Lecz sam smak ciasta na duuuży plus

  • Reply
    Zainspirowana
    12 listopada 2016 at 13:50

    Ile tego oleju kokosowego – zimnego? ilosc podana jest juz jako roztopiona?

  • Reply
    Alicja
    14 listopada 2016 at 17:59

    Chce dodać cukier trzcinowy. Mniej więcej ile?

    • Reply
      Ostra na Słodko
      14 listopada 2016 at 18:04

      ” DO SMAKU” – ok. 4-5 lyzek dla mnie. Ale spróbuj w miedzyczasie :)

  • Reply
    Kasia
    1 grudnia 2016 at 16:44

    czym zastapic jogurt? moze byc mleko roslinne?Syn nie moze nic krowiego :(

  • Reply
    gosia
    11 grudnia 2016 at 13:26

    składniki na jaką blaszkę??

  • Reply
    Edysia
    11 grudnia 2016 at 15:49

    A ja pieke juz 1h i 15 min i ono jest nadal lekko plynne :( czy tak ma byc i zgestnieje po wyjeciu? Czy moze cos zle zrobilam? Mozw oleju kokosowego tr za duzo dalam… :(

    • Reply
      Ostra na Słodko
      11 grudnia 2016 at 22:02

      Bez problemu powinno być gęste ale jeszcze kremowe po wystudzeniu.

  • Reply
    Krysia
    14 stycznia 2017 at 14:55

    Czy na termoobiegu piec w 160 stopniach?

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress